Beco Nederland - Winst in duurzaamheid > Markten > Bedrijven > Product en proces­optimalisatie > Duurzaam Product? Duurzame Business!: Unilever stopt met 'plofkip'

Duurzaam Product? Duurzame Business!: Unilever stopt met 'plofkip'

Duurzaam Product? Duurzame Business!: Unilever stopt met 'plofkip'

Voedingsmiddelenconcern Unilever gaat voor zijn producten kippen gebruiken die een beter leven hebben gehad. Vanaf volgend jaar worden onder meer de kipknakworstjes van Unox gemaakt van kippen die meer levensruimte hebben gehad en die vrijwel geen antibiotica krijgen toegediend. Alle andere producten waarin Unilever kip verwerkt, zoals soep, ragout en noodles, volgen zo snel mogelijk.

Wakker Dier
Stichting Wakker Dier voert campagne tegen het gebruik van de zogenoemde 'plofkippen'. Die zitten in kleine ruimtes en moeten zo snel mogelijk groeien. Door overgewicht kunnen de dieren moeilijk lopen, zodat ontstekingen kunnen ontstaan waarvoor antibiotica nodig zijn.
Wakker Dier richt zich met name op McDonald's, Olvarit en Struik omdat zij volgens de stichting 'plofkippen' gebruiken.

Voedselautoriteit
Unilever zegt over te stappen op kip met één Beter-Leven-ster van de Dierenbescherming. Die groeit langzamer, heeft meer ruimte met een overdekte uitloop en heeft vanwege haar betere gezondheid geen antibiotica nodig. De Europese Voedselautoriteit dringt er al langer bij voedingsmiddelenfabrikanten op aan om geen kippen te gebruiken die snel worden vetgemest.

Bron: nos.nl

Unilever
Unilever oogst internationaal bewondering voor hun Sustainable Living Plan. Met dit plan heeft Unilever ambitieuze doelen gesteld op het gebied van milieu en gezondheid & welzijn en men is op vele fronten actief om deze te realiseren. De producten spelen hierin een belangrijke rol, niet alleen voor het verlagen van de milieu-impact maar ook door het verschil dat zij kunnen maken in het leven van mensen.

Meer weten over de aanpak van Unilever om producten duurzamer te maken? Kom 22 mei a.s. naar Expeditie Beco ‘Duurzaam Product? Duurzame Business!’ voor een presentatie van Anniek Mauser, Head of Sustainability van Unilever Benelux. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

 

disclaimer | sitemap | © 2008 Beco