Even voorstellen

Winst in duurzaamheid! Beco zoekt samen met haar klanten naar oplossingen die de synergie tussen economische, milieu en sociale winst versterken. Beco draagt met haar dienstverlening bij aan de ontwikkeling van duurzame strategieën, organisaties, systemen, producten, processen en gebouwen. Beco is een internationaal opererend adviesbureau met vestigingen in Nederland en België en werkt voor bedrijven, brancheorganisaties, overheden en multinationals. Wij zijn uw partner op strategisch niveau tot en met implementatie, gericht op praktische en rendabele oplossingen.
 
Ons Maatschappelijk Jaarverslag 2010 "Duurzaamheid in hoofd, hart en handen" 
 
Maatschappelijk Jaarverslag 2010
Lees meer read more

De showroom

Assurance bij uw maatschappelijke verslaggeving Assurance Readiness Assessment Assurance bij CO2-emissieverslagen en CO2-footprints Assurance in het kader van de Dubbeltellingsregeling Betere Biobrandstoffen ISO 26000 Analyse en Zelfverklaring Overige diensten in het kader van Assurance Stoffenmanager Veiligheid, Gezondheid en Milieu Aspecten Manager Business Model Canvas+ (BMC+) Duurzaamheid Strategie Scan Online Duurzaamheidsscan De Duurzaam Inkopen Scan (DIS)

De nieuwsbrief!

E:Abonneer u nu!

In de spotlight

De Vereniging FME-CWM en Koninklijke Metaalunie hebben met input van Federatie NRK  een rekentool ontwikkeld om het toepassen van de Nederlandse praktijkrichtlijn Ecodesign te vereenvoudigen. Deze rekentool is voor leden van deze branches gratis beschikbaar. Hiermee wordt  het toepassen van Ecodesign bij het ontwerpen en verbeteren van producten eenvoudiger. De Nederlandse Praktijkrichtlijn CEN/TS 16524 en rekentool worden door NEN uitgegeven. Diana de Graaf van EY| Beco was als expert –lid van de Nederlandse schaduwcommissie bij de ontwikkeling.

 

Door bij de productontwikkeling de Ecodesign-methode toe te passen komen bij het ontwerpproces productkenmerken als functionaliteit, kwaliteit, levertijd, kosten, materiaalgebruik, productiemethoden en ook milieuaspecten aan de orde. Met een internationale Ecodesign richtlijn kan een bedrijf over het toepassen hiervan eenvoudiger met klanten communiceren en worden de uitkomsten Europabreed sneller geaccepteerd.

 

De Nederlandse praktijkrichtlijn Ecodesign is een directe omzetting van de Europese CEN/TS 16524;

“Mechanical products – Methodology for reduction of environmental impacts in product design and development”. Deze Technical Standard is in samenwerking met branches en normalisatie instituten uit Europese landen ontwikkeld en daardoor Europees breed door het bedrijfsleven geaccepteerd. Dat maakt niet alleen dat de praktijkrichtlijn bij uitstek geschikt is voor OEM-bedrijven en hun toeleveranciers om een mechanisch product te evalueren en te verbeteren maar ook om hierover met Europese klanten te communiceren. Verwacht wordt dat het toepassen van de praktijkrichtlijn Ecodesign een positieve bijdrage zal leveren aan de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie.

 

Om het gebruik van de praktijkrichtlijn te vereenvoudigen hebben de betrokken branches een  rekentool ontwikkeld. Bij aanschaf van de richtlijn wordt deze rekentool aan leden gratis ter beschikking gesteld. Daarnaast hebben de drie branches de website www.dutchecodesign.nl gelanceerd.

 

Meer informatie: Diana de Graaf, diana.de.graaf@nl.ey.com, 06-21251976

Lees meer read more
  • duurzaamheidsverslag

Zie ook

Sustainable heroes Expeditie Beco Product & milieu Duurzaamondernemen Twitter feed